Toiminta

Kiuruveden 4H-yhdistys järjestää paikallisille 6-12-vuotiaille lapsille kerhoja, retkiä, leirejä ym. mukavaa. Tällähetkellä meillä on 6 kerhoa, joista 5 pidetään sivukylän kouluilla ja 1 keskustassa.

13-28-vuotiailla nuorilla on mahdollisuus osallistua toimintaan mm. kerhon- tai leirinohjaajan tehtävissä. Tällä hetkellä mukana on useita aktiivisia ohjaajia! Jos Sinua kiinnostaa tulla ohjaustehtäviin, ota yhteyttä toimistolle. Otamme joukkoomme myös tettiläisiä ja harjoittelijoita esim. ammattikoululaisia! 

Nuorilla on myös mahdollisuus kouluttaua eri tehtäviin 4H:n omilla kursseilla. Sitä kautta saa loistavia työkokemuksia ja mahdollisuuden tienata rahaa.

 

4H-järjestö on Suomen suurin nuorisojärjestö. Siihen kuuluu
83 000 jäsentä, joista 6 - 28-vuotiaita nuorisojäseniä on 71 000.
4H-harrastuksessa lapsi ja nuori kasvaa kohti vastuullista ja yritteliästä aikuisuutta. Lapsen ja nuoren kehitysvaiheet huomioon ottavassa toiminnassa opitaan itse tekemällä. 4H-kerhossa omaksutaan käytännön taitoja ja tietoja koulutetun ohjaajan tuella. 4H-koulutukset ja -kurssit syventävät nuoren osaamista. Toiminnassa saadaan valmiuksia yrittäjyyteen ja työelämään.

4H kehittää ihmistä kokonaisuutena. Tätä kuvaavat neljän H:n perustana olevat sanat Head, Hands, Heart ja Health, suomeksi harkinta, harjaannus, hyvyys ja hyvinvointi. 4H-toimija pystyy luomaan arjen hyvinvointia itselleen ja muille.